Training Terug naar training overzicht

Studiereizen

image

Soms is het goed om even ‘van binnen naar buiten’ te kijken, om vervolgens beter in staat te zijn om de ‘buiten’ opgedane inzichten naar de eigen beleid- en uitvoeringspraktijk (‘naar binnen’) te vertalen: een spiegel voor reflectie. Magazijn13 organiseert met dit doel studiereizen - binnen en buiten Europa.

Voorbeelden van recente studiereizen zijn Australië (voorjaar 2008), Australië en Nieuw Zeeland (voorjaar 2010) en Edinburgh en Glasgow (najaar 2009).

Het programma biedt altijd een goede variatie aan presentaties en bezoeken aan de uitvoering: ontmoetingen met overheidsinstellingen waar het beleid wordt toegelicht en met organisaties die daar juist kritisch tegenoverstaan. Gesprekken met vertegenwoordigende organisaties en organisaties die meer op afstand staan zoals de wetenschap. Organisaties die we bezoeken zijn doorgaans ook erg geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak dus er is veel gelegenheid voor uitwisseling van inzichten en ervaringen.
Daarnaast leert de ervaring dat de groepsinteractie een meerwaarde op zich is. De overdag in presentaties en bezoeken opgedane inzichten worden in de discussies aan het diner binnen de groep gewogen en omgevormd naar binnen de Nederlandse praktijk toepasbare ideeën.

Voor 2011 staat een tweede reis naar Australië en Nieuw Zeeland gepland. De voorlopige datum is 19 tot en met 30 oktober. Het thema voor deze reis is opnieuw: ‘integrale dienstverlening’, maar nu met een groter accent op multiculturaliteit. We maken op korte termijn het programma bekend. Mocht u geïnteresseerd zijn, contactgegevens staan op het laatste tabblad (“Over Magazijn13”).
Het reisverslag van de laatste reis naar Australië en Nieuw Zeeland vindt u hier. Integrale_dienstverlening_tussen_de_kiwi.pdf